×
Blog

червень 10, 2020

Круглий стіл «Зустріч зі стейкхолдерами освітніх програм»

Днями на факультеті педагогіки і психології ТНПУ був організований та проведений в дистанційному режимі науково-комунікативний захід «Зустріч зі стейкхолдерами освітніх програм аспірантури» (у форматі круглого столу).

Метою заходу було залучення до продуктивної та конструктивної дискусії стейкхолдерів освітньо-професійних програм спеціальностей факультету педагогіки і психології, за якими відбувається підготовка здобувачів вищої освіти, галузей знань 01 «Освітні та педагогічні науки»; 012 «Дошкільна освіта»; 013 «Початкова освіта» та 07 «Управління та адміністрування» та представників Служби забезпечення якості ТНПУ, зокрема за спеціальностями:
 • 011 Освітні, педагогічні науки
 • 012 Дошкільна освіта
 • 013 Початкова освіта
 • 073 Менеджмент
В заході прийняли участь науково-педагогічні працівники факультету, розробники освітньо-професійних програм, випускники, здобувачі вищої освіти, роботодавці. Серед запрошених гостей були присутні зовнішні стейкхолдери:
 
Микитенко Наталія Олександрівна - доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри іноземних мов для природничих факультетів Львівського національного університету імені Івана Франка.
Щербяк Юрій Адамович - доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності Тернопільського національного економічного університету.
Квак Олександр Володимирович - викладач вищої категорії, викладач-методист, директор Бродівського фахового педагогічного коледжу ім. Маркіяна Шашкевича.
Хома Ольга Зіновіївна - начальник управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації.
Чисельська Вероніка Леонідівна - асистент педагога школи Монтессорі.
Білавич Галина Василівна – доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри педагогіки початкової освіти ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника».
Пахолок Роман Іванович - кандидат педагогічних наук, директор Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського.
Добровольська Оксана Михайлівна - директор ТЗОШ №14 ім. Богдана Лепкого.
Сакевич Галина Ростиславівна - завідувач Методичним кабінетом відділу освіти Підволочиської селищної ради Тернопільської області.
 
У ході виступів та обговорення освітніх програм зазначалося про досить високий потенціал освітніх програм, про різноманіття та цільову спрямованість відповідно до галузей, про те що освітні програми дозволяють підготувати як спеціаліста з універсальними базовими знаннями так і те, що випускники факультету педагогіки і психології отримують спеціалізовані знання.
Зібрана інформація під час обговорення (відгуки, пропозиції від учасників) слугуватимуть основою для удосконалення змісту та якості підготовки здобувачів вищої освіти за освітньо-професійними програмами економічного факультету Луганського національного аграрного університету.