×
Blog

грудень 30, 2022

Підвищення кваліфікації фахівців дошкільної освіти у Центрі післядипломної освіти ТНПУ ім. В. Гнатюка

Успішно завершилося навчання за модулем курсу «Інноваційні підходи до реалізації STREAM-освіти дітей дошкільного віку» у центрі післядипломної педагогічної освіти ТНПУ ім. В. Гнатюка. STREAM-освіта дітей дошкільного віку – це один із напрямків реалізації природничо-наукової освіти в ЗДО.

Розробники освітньої програми (проф. Чайка В. М., доц. Писарчук О. Т.) наголосили слухачам Центру післядипломної освіти на актуальності освітньої тенденції, продемонстрували кращі практики реалізації STREAM-освіти у дитсадках, навели приклади ігор, вправ та завдань, як от моделювання процесів та явищ, досліди та експерименти, робота з даними тощо. Слухачі удосконалили фахові компетентності з організації конструкторсько-будівельних ігор, організації інтегрованих та предметних занять дошкільників, організації сенсорно-збагаченого освітнього середовища як фактора успішного розвитку дітей.

Запрошуємо колег-освітян дошкілля України удосконалювати фахові компетентності та підвищувати свою кваліфікацію з нами у 2023 році. Видається сертифікат про результати навчання, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 800. Ознайомитися з програмою підвищення кваліфікації можна за лінком: http://surl.li/efssl.

Приклад дитячого досліду-моделі
Презентація плану роботи за модулем курсу
Методичні орієнтири та вимоги організації дослідів та експериментів у ЗДО
Приклад моделювання процесів та явищ