×
Blog

березень 31, 2022

Професійне становлення студентів 2 курсу заочної форми навчання ОП «Логопедія. Спеціальна психологія» під час проходження пропедевтичної практики

Цьогоріч студенти 2 курсу ОП «Логопедія. Спеціальна психологія» мають можливість набути практичного досвіду в процесі проходження Пропедевтичної (волонтерської) практики у закладах спеціальної освіти та у закладах загальної середньої освіти з інклюзивними класами.

28.03.2022 р. студенти заочної форми навчання мали змогу поділитися результатами проходження означеної практики на підсумковій zoom-конференції. Практика проходила у лютому. Це перша їхня практика під час навчання на ОП «Логопедія. Спеціальна психологія».

Географія баз практики вражає. Це заклади освіти Тернопільської, Волинської, Чернівецької, Закарпатської областей, які радо прийняли наших студентів, майбутніх логопедів та організували ефективний педагогічний супровід під час проходження практики, призначивши кваліфікованих методистів з числа вчителів-логопедів закладу освіти. За це ми дуже вдячні їм!

Під час практики студенти мали змогу як спостерігати за проведенням індивідуальних та групових занять досвідченими вчителями-логопедами, так і самостійно їх проводити під керівництвом кваліфікованих методистів. На підсумковій конференції другокурсники радо і живо ділилися своїми враженнями від практики, набутим досвідом та навичками, які їм вдалося сформувати у роботі з дітками з різними типами мовленнєвих порушень.

Усі студенти зазначили, що тільки тепер їм вдалося зрозуміти наскільки складною, виснажливою та важливою є праця логопеда та яку роль у ній відіграють самі батьки дітей з ООП. Відмітили також й те, що їх ще варто багато вчитися і пізнавати, щоб стати кваліфікованими логопедами.

Пишаємося нашими студентами! Наснаги їм надалі, бо це тільки їх перша практика у процесі навчання на цій ОП! 

Щиро вдячні усім базам практики, які погодилися виступити майданчиками для проходження практичної підготовки студентів ОП «Логопедія. Спеціальна психологія». Особлива вдячність вчителям-логопедам з баз практики, які створили комфортні умови для наших студентів, ділилися своїми напрацюваннями, допомагали їх у підготовці до проведення логопедичних занять у офлайн та онлайн форматах та сприяли формуванню практичних навичок роботи з дітьми з ООП. 

Завідувачка кафедри

спеціальної та інклюзивної освіти

Ганна Слозанська

 

 

 

 

1414
151
255
322
25252