×
Blog

вересень 20, 2019

У ТНПУ ім.В.Гнатюка відбувся семінар «PROдоброчесність: інструменти впровадження в діяльність закладу вищої освіти»

20 вересня 2019 р. в Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка відбулась зустріч представників закладів вищої освіти Тернополя з президентом Міжнародного фонду досліджень освітньої політики Тарасом Фініковим та членом Національного агентства забезпечення якості вищої освіти Артемом Артюховим. Участь у зустрічі взяли відповідальні за ліцензування та акредитацію та гаранти освітніх програм нашого університету.

В центрі уваги - якість освіти та академічна доброчесність
В центрі уваги - якість освіти та академічна доброчесність

Зустріч розпочалась з вітального слово ректора ТНПУ ім.В.Гнатюка професора Буяка Боргдана Богдановича, який наголосив на необхідності сприяння академічної доброчесності у закладах вищої освіти.

Розмова в конструктивному руслі
Розмова в конструктивному руслі

Учасникам презентовано посібник "Академічна доброчесність на варті якісної освіти: відверта розмова про чесне навчання" для студентів українських технікумів і коледжів. Спікери розповіли про реалізацію свого проекту, спрямованого на впровадження електронних інструментів протидії академічній недоброчесності.

Під час презентації проекту
Під час презентації проекту


Проект передбачав створення відкритого онлайн-курсу з академічної доброчесності та сайту, на якому була б зібрана різноманітна довідкова інформація про те, як боротися з недоброчесністю.

Гості акцентували увагу на особливостях акредитації освітніх програм трьох рівнів вищої освіти НАЗЯВО.  Учасники зустрічі обговорили особливості та актуальні проблеми ліцензування та акредитації в нових умовах та виклики, що стоять перед вищою школою.