×
Blog

жовтень 24, 2022

У ТНПУ успішно відбувся Крайовий форум освітян «Освіта – енергія майбутнього. Якісна освіта як фактор перемоги»

У час, коли Україна бореться за свою цілісність та право бути вільною, надзвичайно актуальною є освіта. Тож 23 жовтня 2022 року  уже четвертий рік поспіль у Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка яскраво та професійно відбувається Крайовий форум освітян «Освіта – енергія майбутнього. Якісна освіта як фактор перемоги», основним ідейником якого є ректор університету, а  організатором – вже традиційно факультет педагогіки і психології ТНПУ. Цьогоріч, зважаючи на умови сьогодення, захід відбувався в онлайн-форматі.

Розпочався Крайовий форум із виступу декана факультету педагогіки і психології ТНПУ проф. В. Чайки, який наголосив на важливості фронту роботи педагогів під час воєнного часу. Ректор ТНПУ проф. Б. Буяк привітав усіх присутніх із початком роботи Крайового форуму та закцентував на значенні освіти для розвитку суспільства. Із вітальним та мотиваційним словом виступили гості пленарного засідання: президент Національної академії педагогічних наук України В. Кремень, представник Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти А. Артюхов, директорка управління освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації О. Хома, директорка Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Г. Литвинюк, головний спеціаліст відділу моніторингу, позапланового контролю та взаємодії з органами місцевого самоврядування управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області Л. Бондар, проректор з наукової роботи  Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка М. Курач, завідувач відділення «Початкова освіта» Самбірського фахового педагогічного коледжу ім. І. Франка О. Кругляк. Про особливості організації Крайового форуму освітян розповіла заступниця декана факультету педагогіки і психології ТНПУ О.Писарчук.

Під час заходу учасники працювали на 4-ьох стратегічних панелях:  «Технології» («Цифрові навички сучасного вчителя»), «Незламність» («Освітній фронт. Педагоги під час війни»), «Патріотизм» (Освіта в умовах цивілізаційного протистояння. Гібридна війна), «Успіх» (Нові освітні та соціальні проекти ТНПУ як гарантія майбутніх перемог), які транслювалися на YouTube . Понад 2800 учасників форуму обмінювалися досвідом розв’язання проблем освіти під час роботи 38 тематичних секцій, які представляли усі факультети університету, Дослідницький офіс менеджера освіти та Центр професійного розвитку та лідерства ТНПУ.

Реєстрація учасників та детальна інформація щодо перебігу заходу освітян була доступна на спеціально розробленому сайті (www.forum.tnpu.edu.ua). Усі спікери та слухачі вже отримали сертифікати про участь у Крайовому форумі освітян «Освіта – енергія майбутнього. Якісна освіта як фактор перемоги» (кількість годин – 6 (0,2 ЄКТС)). Згодом на сайті форуму будуть опубліковані тези доповідей.

Щиро дякуємо усім за приємну атмосферу та професійність під час роботи у форматі круглого столу, цікавих майстер-класів та тренінгів, дискусій на важливі теми, які пов’язані з освітніми проблемами та шляхами їх вирішення. Разом ми наближаємо перемогу.

3D1A3051
3D1A2914
Безтт імтетні
Президент НАПН України В. Кремень про якісну освіту
Учасники Крайового форуму освітян
3D1A3001
3D1A3123
3D1A2999
3D1A2989
3D1A2986
3D1A2979
3D1A2974
3D1A2968
3D1A2954
3D1A2951
3D1A2925
3D1A2921
3D1A2918
Хома
Литвинюк
Леонід3
Лео ьтьнід3
коментачіняюк
Без іменіd
Без імені (1)
3D1A3129