×
Blog

червень 22, 2022

Відбулося засідання Програмної ради спеціальності 053 Психологія

21 червня 2022 року  на кафедрі психології розвитку та консультування  факультету педагогіки і психології  Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка відбулося чергове засідання Програмної ради спеціальності 053 Психологія у змішаному форматі. У ньому взяли участь гаранти освітніх програм першого, другого та третього рівнів вищої освіти, викладачі кафедри, здобувачі вищої освіти та зовнішні стейкхолдери (Білінська Тетяна Мирославівна – кандидат психологічних наук, начальник відділу організації профорієнтації Тернопільського обласного центру зайнятості; Несмашна Галина Євгенівна – психолог Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу; Коротюк Зоряна Михайлівна – завідувачка Навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи ТОКІППО; Рубінський Володимир Михайлович – випускник кафедри психології розвитку та консультування, магістр психології, адвокат, член Національної асоціації адвокатів України).

У вступному слові голова Програмної ради, завідувачка кафедри психології розвитку та консультування, професор Галина Кіндратівна Радчук зауважила, що важливо постійно оновлювати та вдосконалювати освітні програми, які реалізуються кафедрою. Також відзначила актуальність запровадження нової освітньої програми «Психологія конфлікту та практична медіація» для другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Учасники зустрічі обговорили широке коло питань. Зокрема, гаранти чинних освітніх програм спеціальності 053 «Психологія» проф. Радчук Г.К., проф. Шпак М.М. та доц. Адамська З.М. закцентували увагу присутніх на можливостях розширення каталогу вибіркових навчальних дисциплін та на особливостях підготовки психологів першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти в умовах воєнного стану. Гарант доц. Андрійчук І.П. ознайомила з результатами громадського обговорення проєкту нової освітньої програми «Психологія конфлікту та практична медіація», окреслила перспективи співпраці зі стейкхолдерами Програми.

Зовнішні стейкхолдери відзначили високий рівень професійної підготовки майбутніх психологів викладачами кафедри. Особливу увагу звернули на прозорість процедури вибору студентами навчальних дисциплін вибіркового циклу, а також врахування наукових інтересів студентів при визначенні тем наукових досліджень (курсових, бакалаврських, магістерських робіт та дисертаційних досліджень).

Засідання відбулося в теплій та дружній атмосфері, було насичене цікавими ідеями та пропозиціями. На завершення зустрічі учасники домовилися про подальші кроки співпраці.

Доцент кафедри психології розвитку та консультування

Зоряна Адамська

Учасники програмної ради
Обговорення особливостей освітніх програм
Обговорення пропозицій від онлайн-учасників
Буклет кафедра психології розвитку та консультування, фейсбук
буклет Медіація