×
Blog

жовтень 13, 2020

Викладачка кафедри педагогіки та менеджменту освіти ФПП - учасниця mini EdCamp Chortkiv

EdCamp Ukraine асоціюють як незалежний освітній рух для професійного зростання вчительства України. Дана спільнота за 5 років існування провела провела 5 національних (не)конференцій у Харкові, понад 147 регіональних (не)конференцій. У 2019 році формат EdCamp було визначено у топ-100 світових освітніх інновацій за версією рейтингу HundrED. Крім цього,   спільнота долучилася до розробки концепції реформи Нової української школи та держстандарту середньої освіти, дебюрократизації учительської та адміністративної роботи, антидискримінаційної експертизи програм і підручників, реформує галузь підвищення кваліфікації.

10 жовтня 2020 року відбувся магістральний mini EdCamp Chortkiv на базі Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені О. Барвінського у дистанційній формі. Серед доповідачів були представники різних регіонів України, які ділилися власним успішним досвідом реалізації нестандартних підходів у вдосконалення освітнього середовища. 

Зокрема, учасники мали нагоду поспілкуватися із понад 20 спікерами з різних регіонів України, серед яких були: освітній омбудсменом Сергій Горбачов, заслужений учитель України, переможець національної премії Global Teacher Prize Ukraine Пауль Пшенічка,  та інші представники як закладів освіти, органів влади, так і громадських організації, міжнародних проєктів.

Наш університет також був представлений у програмі mini EdCamp Chortkiv. Викладачка кафедри педагогіки та менеджменту освіти, керівниця інклюзивно-ресурсного центру Зоряна Удич презентувала учасникам заходу тему «Від ідеї до стратегії: інклюзивна освіта у розвитку громади». У вебінарі було представлено досвід розробки стратегії інклюзивного розвитку тернопільської міської громади та її прийняття депутатським корпусом, яка була ініційована нашим університетом та підготовлена у співпраці із партнерами.

Якщо вас ще цікавить дана тема і ви готові спілкуватися, забігайте 18 жовтня на он-лайн Крайовий форум «Освіта – енергія майбутнього. Дистанційна освіта – сучасний формат!», який організовує наш Тернопільський національний педагогічний університет ім. Володимира Гнатюка.

Подати заявку можна тут у секції: «Психолого-педагогічні основи успішної професійної діяльності»:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIDCD_8izzpsaj-YdFjUyQy1mYvXv_T7zBzq2TJBcE4Z3HCg/viewform?fbclid=IwAR1EsBbSK9y-gIVMuN1qqqtsaRn-9YcjHIGuqRy3pObp6GdbrgdcW9nZHlU